Bredvid växthuset var en bra plats. En presenning veks ut och pallkragar placerades ut - vi brydde oss faktiskt inte att loda in dem. Tyckte att de fick följa landskapet. Därefter åkte vi till grusgården och köpte grus som lades ut på presenningen.
![]() |
Här blir bra! |
![]() |
Presenningen skärs upp inuti pallkragarna, lämna ca 10 cm i kanten. Därefter i med tidningspapper. Ogräset undertill kvävs och är long gone när tidningen förmultnat. Fiffigt. |
Nu till själva pallkragarna: Ett lager häskskit hämtades hos snälla vänner. I varje pallkrage skar vi upp presenningen, lade några lager tidningspapper i botten, därefter brunnen hästgödsel och sltligen jord.
![]() |
Ren och skär hästskit. Bra att ha. |
Och nu börjar det roligaste - odlingen. I våra lådor har vi rödbetor, rättika, palsternacka, morot, sockerärtor, haricot verts, gul lök, röd lök, salladslök, gräslök, persilja, dill, plocksallat, ruccola och spenat. Mums!
![]() |
Det växer så det knakar... Närmast syns ruccolan och plocksallat. |
I växthuset frodas tomater, gurka, melon och paprika. Och i en del av trädgården odlar jag jordärtssockor. I en annan del blir det potatis, två sorter. En vanlig och en fransk delikatess kallad Amadine.
![]() |
Potäter, potäter, potäter. Fast vi får nog köpa vår midsommarpotatis... |
Så, det mesta av vår gröna konsumtion tänkte jag att vi skulle odla fram själva.
![]() |
Vår lilla köksträdgård. En oas. |
Grönt är skönt. Ha en härlig helg, so long mates!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar